Begeleiding voor jong volwassenen en volwassenen met AD(H)D

Soms heb je gewoon even een steuntje in de rug nodig

Drs Cora Vos-Vlaar AD(H)D psycholoog

Welkom

Cora Vos-Vlaar, AD(H)D psycholoog. Deskundig, veel ervaring, athentiek, hou niet van er omheen draaien,humor en soms een tikkeltje eigenwijs. Duidelijk dus. Als je naar iemand toegaat voor begeleiding, moet je er ook écht iets aan hebben is mijn mening. Daarom werk ik nooit standaard, altijd op maat. Als dat is waar je naar op zoek bent,neem dan gewoon even contact op om me te spreken en je verhaal te doen. Kijken we samen of ik iets voor je kan betekenen.

Ben jij……

Jong Volwassen

De middelbare school is achter de rug en je doet een vervolgopleiding of je werkt. Maar dat verloopt allemaal niet zo vlekkeloos. Je voelt je niet prettig, hebt het gevoel geen grip te hebben op de dingen in je leven. 


lees meer

Volwassen

De fase van een vervolgopleiding is voorbij. Je werkt of bent werkzoekende. Daarbij heb je misschien ook een gezin. Veel ballen om in de lucht te houden en té vaak laat je er één of meerdere vallen. Je bent moe en gestressed.


lees meer

Ouder van

Je had gehoopt dat het allemaal wat makkelijker zou worden, maar die tijd is er nu in ieder geval nog niet. Je maakt je zorgen. Zou graag willen dat je volwassen kind ergens goede begeleiding kan krijgen. 


Lees meer

Train je aandacht

Als het bij je past, doen we ook wat mindfulnessoefeningen. Je kunt dit zien als het bewust worden en trainen van je aandacht. En dat kan je goed gebruiken. We houden het zo praktisch mogelijk , zodat je het goed kunt toepassen in je dagelijkse leven. Je kunt alvast een voorproefje nemen….


mindfulness oefening

Inspiratie en motivatie….blogs

Je bent niet de enige die worstelt met bepaalde dingen. In de blogs kun je lezen over zaken waar meerdere mensen met AD(H)D mee zitten. Herkenning en erkenning.  Daarnaast reikt het je ideëen aan , doe je kennis op. Met die kennis kun je je voordeel doen. Jezelf gaan ontwikkelen of als ouder “je kind” beter begrijpen.


blogs


Oplossingsgericht

Inzicht is één ding. Het toepassen ervan weer een ander.  Maar al te vaak lezen of horen we dingen waarvan weten dat ze belangrijk zijn. Dat ze ons écht vooruit helpen als we ze zouden doen. We snappen zelfs nog wel waarom we het niet doen. In mijn praktijk gaan we samen aan de slag. Samen doen we beiden, zowel inzicht krijgen als het leren toepassen ervan.. We werken aan de vaardigheden die je nodig hebt weer op een goede manier verder te kunnen met je leven. Je leven mét AD(H)D.


werkwijze

Cliëntervaringen

Man 19 jaar

Cora heeft mij drie maanden lang wekelijks geholpen via Skype, toen ik voor mijn stage in het buitenland/Australië zat. Onder andere op gebied van plannen en organiseren, perfectionisme en omgaan met al die gedachten heb ik zulke grote stappen kunnen maken, mede dankzij de humor die Cora erbij gebruikte.


lees meer

Vrouw, 46 jaar

Cora geeft hulp die volledig is toegesneden op je persoonlijke situatie. Ze luistert goed, vertaalt moeiteloos naar praktische stappen die je kunt nemen om grip te krijgen op het probleem of de situatie die je haar voorlegt.
Haar achtergrond als psychologe en haar deskundigheid zorgen voor nuchtere en betrokken adviezen. Ze geeft professionele, volledig op jou afgestemde hulp bij de psychologische zowel als de praktische aspecten van leven met adhd.
Mijn inzicht in mijn (gezins-)leven met adhd en hoe ik daar mee om kan gaan is enorm gegroeid.
Door Cora’s hulp lukt het beter mijn leven te accepteren en heb ik meer zelfvertrouwen.


lees meer

Ouder van

Cora heeft mijn 24 jarige zoon met een stevige vorm van ADHD echt geholpen. De reden om haar erbij te betrekken was vooral de bachelor studie die aan een zijden draadje hing. Mijn zoon wilde met veel achterstand toch door naar het volgende jaar. Cora heeft hem gelopen zijn leven anders te organiseren. Het resultaat was dat hij 100 studiepunten in 1 jaar heeft gehaald: zowel het voorgaande als het nieuwe studie jaar. Een geweldige prestatie. Ook nu nog zoekt hij haar hulp bij dilemma’s is zijn leven. 


Lees meer

Begin gewoon

Omdat je je al veel te lang niet fijn voelt

De praktijk

De praktijk is gezellig en kleinschalig. Geen grote organisatie dus, bijna alsof je thuis bent. We kunnen afspraken in Leidschendam of in Voorschoten. En als dat niet gaat, hebben we contact via SKYPE

Aan huis

Begeleiding gewoon in je eigen huis behoort eveneens tot de mogelijkheden. Als je student bent kan dat ook gewoon in je ouderlijk huis, of op je studentenkamer. Troep maakt niet uit. Datgene wat je leert en ontwikkelt ga je immers ook toepassen in je eigen omgeving en niet in de praktijk.

Het opgeven voor de worskshops is nog onder constructie, maar we gaan wél alvast aan de slag met de online worskshops.

Geef je vooralsnog dus even op per mail ([email protected]) en zet daarin de volgende gegevens:

  1. Je naam en leeftijd
  2. Voor welke workshop je je opgeeft

Dan ontvang je na aanmelding een factuur in je mail (9.95 euro) en na betaling daarvan ontvang je de zoomlink en zie ik je heel graag tegemoet op de afgesproken datum en tijd.

Tot dan!

Cora

  • Ps: door mee te doen met de workshop ga je accoord met de algemene voorwaarden

Scroll naar top